KRAMPOUZ KRA-APA1 Brusný kámen 650g

Kód: 59859
899 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
20.3.2024

150x75x75mn/

Detailní informace

Detailní popis produktu

Brusný čistící kámen na hrubé čištění plotny. Pro snadné odstranění napečených zbytků těsta a přepáleného omastku z plotny. Používá se na čištění plotny při těplotě cca 80-100 °C

Po broušení utřít obrouskem a pak vlchkým hadříkem dokonale vyčistit celou plochu od nečistot.

Při použití na domácí plotny Krampouz nebo ploten od jiných výrobců hrozí poškození povrchu plotny !

Bez držadla.

BRUSNÝ KÁMEN – APA1 Návod k použití PRO PALAČINKOVÉ LITINOVÉ PLOTNY A GRILY Pokyny pro použití Plotny je potřeba udržovat hladké, čehož se dosahuje občasným seškrábáním jejich povrchu. Pomocí tohoto kamene je možné plotny čistit rychle a bez poškození povrchu. Brusný kámen se používá v závislosti na objemu výroby palačinek - denně, jednou týdně či měsíc. Když začne být plotna znečištěná, můžete ji kamenem ZLEHKA krouživými pohyby přeleštit. Neškrábejte příliš velkou silou, jinak bude nutné znovu provést „zahoření“ plotny. Poté plotnu zbavte prachu bavlněným hadříkem a nahřejte ji na 270 °C. Poté potřete tamponem ATG plotnu postupně 3 vrstvami oleje.(použít kvalitní olej na vyšší teploty.) Pokud jste plotnu vyčistili zcela až na litinu, je potřeba provést znova zahoření celé plotny při teplotě 270 °C. Zahořování plotny doporučujeme provádět minimální 90-120 minut. Uvedené úkony doporučujeme provádět při postupném chladnutí plotny – ještě za tepla. ZAHOŘOVÁNÍ PLOTNY Tento úkon (trvá 1,5 až 2 hodiny) je nezbytný v případě, že jsou plotny nové. Provádí se za účelem snazšího odebírání palačinek a pro potlačení tvorby bublin v těstě po nalití na plotnu. 1 > Zastrčte síťový kabel do zásuvky. 2 > Zapněte plotnu. 3 > Otočením knoflíku na 280 °C plotnu zahřejte. Jakmile červená kontrolka zhasne, dosáhla plotna požadované teploty. Po dobu zahořování plotny nechte plotnu zahřátou na tuto teplotu. 4 > Nalijte do středu plotny ¾ polévkové lžíce slunečnicového oleje na smažení. Použitím zahořovacího tamponu ATG1 nebo ATG8 rovnoměrně rozetřete olej po povrchu rozpálené plotny, tak aby nikde nebyla žádná loužička. Takto rozprostřený olej nechte smažit 5 až 10 minut, dokud nezískáte perfektně suchou plotnu s hnědým odstínem. 5 > Opakujte 12× úkony z bodu 4. S každým opakováním snižte dávku nového oleje, ale dbejte na to, aby se každá dávka oleje smažila 5 až 10 minut. Pro zahořování použijte stolní olej na smažení bez dalších přísad, ideálně kvalitní slunečnicový. Řádně zahořená plotna má kaštanovou barvu (tmavě hnědá) a leskne se jako nalakovaná. Těsto se na dobře zahořený povrch nepřilepí ! Po zahoření na plotnu kápněte na více místech několik kapiček těsta a vyzkoušejte zda se k plotně nepřilepí. Tím si zkontrolujete správně zahořený povrch plotny. POTŘEBNÉ VYBAVENÍ Pokud ji už nemáte, zde je seznam doporučené výbavy pro přípravu dobrých palačinek: Hrabičky o velikosti 18 až 20 centimetrů k rozetření těsta Dřevěná nebo nerezová špachtle k sejmutí palačinky Čistící tampon ATG k zahořování a čištění plotýnky Trochu oleje k namaštění plotýnek Nádobu na 6 až 10 litrů těsta, nejlépe polypropylenovou gastronádobu s těsnícím víčkem Naběračku průměru 8-10 cm, podle toho jak silnou palačinku chcete. RECEPTY POHANKOVÉ GALETY Suroviny: 500 g pohankové mouky, 1 litr plnotučného nebo polotučného mléka, sůl podle vaší chuti. Nalijte do mouky trochu mléka a míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hutné, elastické těsto, které několik minut hněťte. Potom za stálého míchání postupně přidejte zbytek mléka. Jestliže chcete řidší resp. hutnější těsto, přidejte více resp. méně mléka. Můžete přidat i trochu másla nebo vaječný žloutek. Použijete-li vodu, bude těsto z pohankové mouky stravitelnější a zvýrazní se jeho chuť. Pokud na každých 500 g pohankové mouky přidáte jednu polévkovou lžíci pšeničné mouky, budou se palačinky lépe připravovat. PŠENIČNÉ PALAČINKY Suroviny: 500 g mouky, polévková lžíce pohankové mouky, špetka soli, 250 g cukru krystal, 15 g vanilkového cukru (nebo čajovou lžičku vanilkové esence), 3 vejce, 50 g másla, 1 litr plnotučného nebo polotučného mléka. Udělejte do mouky důlek – přidejte cukr, sůl, vanilkový cukr a vejce. Přidejte trochu mléka a zpracujte, až získáte hutné hladké těsto. Přidejte rozpuštěné máslo a zamíchejte. Postupně dolijte zbytek mléka a bez šlehání míchejte až získáte krémové těsto. Těsto můžete nechat přibližně hodinu odstát nebo ho můžete ihned použít k přípravě palačinek. Aby nebyly palačinky tuhé, smažte je rychle při vysoké teplotě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Palačinkovače
Záruka: 2 roky

Zahořování palačinkovačů KRAMPOUZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: